B ~ Broccoli met Citroenpasta

(4 pers) 500 g broccoli, 1  à 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 400 g spaghetti, geraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen, snufje chilivlokken, 2 el vers gescheurde basilicumblaadjes, 1 tl zwart mosterdzaad, 2 el ghee of 4 el extra vergine olijfolie, 50 g geraspte parmezaanse kaas of pecorino

Brocolli

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Bewaar 4 eetlepels kookvocht. Broccoli in roosjes en in 5 á 10 minuten beetgaar koken. Bak de fijngesneden ui en knoflook ongeveer 10 minuten zachtjes in de ghee tot ze zacht worden. Voeg de laatste 3 minuten het mosterdzaad, de chilivlokken en de citroenrasp toe. Schep dit mengsel, samen met de broccoli, het kookvocht, citroensap en de basilicum door de pasta. Verwarmen tot alles door en door verhit is. Serveren met de geraspte kaas.

B ~ Brocolli with Lemon Pasta
Cook 400 g spaghetti according to instructions until al dente. Keep 4 tablespoons of the broth. Cut 500 g broccoli into florets and cook in 5 to 10 minutes. Fry 1 or 2 chopped red onion(s) and 1 clove garlic gently for about 8 minutes in the ghee until they are soft. Add 1 tsp mustardseeds, a pinch of chili flakes and 1/2 tsp lemon zest and stir for 3 minutes. Add broccoli, broth, lemon juice and 2 tbsp fresh leaves of basil. Heat until hot. Nice with nutty grated cheese.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s