C ~ Courgette Dragon Soep

(4 pers.) 1 flinke courgette, 2 kruimige aardappelen, 1 sjalotje of kleine rode ui, flinke handvol verse dragon, 1 l bouillon, 1 el ghee of olijfolie, 1 tl mosterdzaad, zout, versgemalen peper

Courgette2

Mosterdzaad in de ghee of olie verhitten. Als de zaadjes gaan knetteren voeg je het fijngesnipperde sjalotje/ui toe en laat dit goudbruin worden. Courgette en aardappel in kleine blokjes snijden en erdoor scheppen. Even meebakken en de hete bouillon toevoegen. Zachtjes laten koken en de laatste 5 minuten de fijngehakte dragon (alleen de blaadjes) toevoegen. Pureren tot een gladgebonden soep en op smaak brengen met zout en peper. Te garneren met enkele bewaarde toefjes dragon. Lekker met stevig boerenbrood en pittige kaas.

Z ~ Zuchinni Soup with Terragon
Heat 1 tsp mustardseeds in 1 tbsp ghee or oil. When the seeds start crackling , add a finely chopped shallot or red onion and let it be golden. Cut zucchini and 2 potatoes into small cubes and fry gently. Add 1 l hot broth. Gently boil and after 10 miutes add a handfull chopped tarragon ( leaves only ). Puree until a smooth creamy soup appears. Season with salt and pepper. Garnish with a few tufts preserved tarragon. Serve with firm bread, even better homemade, and spicy cheese.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s