D ~ Doperwten in een Lentecouscous met Geitenkaas

(4 pers.) 250 g couscous, 350 ml bouillon, sap en rasp van 1 (biologische) citroen, 1 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen geelwortel, 1 tl zoetstof (bv. fructose of ruwe rietsuiker) 400 g verse doperwtjes, 150 g gedroogde abrikoos in stukjes gesneden, 1/2 bosje peterselie en 1/2 bosje munt fijngesneden, 1 tl mosterdzaad, 1 teentje knoflook geraspt of geperst, 4 el extra vierge olijfolie, 150 g zachte geitenkaas, zout, versgemalen zwarte peper

Doperwten
Pisum sativum convar. medullare of convar. glaucospermum

Meng de bouillon, het citroensap, komijn, geelwortel en 1/2 tl zout in een pan. Breng het geheel aan de kook en roer de couscous erdoor. Zet het vuur af en laat afgedekt minstens 10 minuten staan. Kook de doperwtjes in 4 minuten beetgaar. Verwarm de olie met het mosterdzaad. Als de zaadjes gaan knetteren, voeg je de knoflook, citroensap- en rasp en abrikoos toe. Even verwarmen. Schep in een grote schaal de couscous, doperwtjes, het oliemengsel en de kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas er over en serveer warm of afgekoeld tot kamertemperatuur.

P ~ Peas in a vibrant springtime-like Couscous Salad
(Serves 4) Add 350 ml vegetable stock, juice of 1 (biological) lemon, 1 tsp ground cumin, 2 tsps ground turmeric, 1 tsp sweetener (e.g. fructose or raw cane sugar) and 1/2 tsp salt in a large saucepan. Bring to a boil and add 250 g couscous. Turn off the heat and leave covered for at least 10 minutes. Cook 400 g fresh peas until al dente in 4 minutes. Heat 4 tbsps extra virgin olive oil with 1 tsp mustard seeds. Once the seeds start to splutter, add 1 clove crushed garlic,  1 tbsp lemon zest and 150 g dried apricots, snipped. Fry for 2 minutes, contstantly stirring. Place the couscous in a large bowl, add peas, the oilmixture,  3 tbsps chopped parsley and 3 tbsps chopped mint. Season with salt and freshly ground black pepper. Serve warm or at room temperature with 150 g soft goat’s cheese crumbled on top.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s