G ~ Groene asperges met Ricotta Ravioli

(4 pers.) 700 g groene asperges, 200 g (verse) doperwtjes, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 400g ravioli gevuld met ricotta, sap en rasp van 1 biologische citroen, 1 tl geel mosterdzaad, 3 el olijfolie, 1 el ghee (geklaarde boter)

Asperges GroenBereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes van ongeveer 4 cm. Kook ze 3 minuten samen met de doperwtjes. Je kunt de aspergetopjes eventueel een minuut later toevoegen voor al dente. Giet af en laat uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie met het mosterdzaad. Als de zaadjes beginnen te dansen voeg dan de ui, knoflook en citroenrasp toe en fruit tot de ui glazig wordt. Voeg de groenten toe en bak op laag vuur nog zo’n 4 minuten. Roer de boter, ravioli en citroensap naar smaak toe. Serveer met een snufje versgemalen zwarte peper en nootmuskaat.

 G ~ Green Asparagus Ravioli with Ricotta
(serves 4 ) Prepare 400 g ricotta ravioli according to package directions. Discard the woody ends of 700 g asparagus and slice into 4 cm pieces. Cook for 3 minutes together with 200 g (fresh) peas. You can add the asparagus tips a minute later for al dente. Then drain. Chop 1 red onion and cut 2 cloves garlic into very thin slices. Heat 3 tbsp vegetable oil with 1 tsp mustard seed. When the seeds begin to dance, add the onion , garlic and lemon zest. Sauté until the onion turns golden at the edges. Add the vegetables and cook over low heat for about 4 minutes. Add 1 tbsp ghee (clarified butter), ravioli and lemon juice to taste. Serve with a pinch of freshly ground black pepper and nutmeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s