H ~ Haricots verts á la Sambal Goreng

(4 pers.) 500 g haricots verts, 1 grote rode ui, 1 Spaanse peper, 1 1/2 el ghee of kokosolie, 1 teentje knoflook, 1 tl gedroogde gemalen galangawortel (Laos) of 1 tl verse geraspte gemberwortel, 1 el ruwe rietsuiker of Javaanse suiker (Goela Djawa), sap en rasp van 1 (biologische) citroen, 150 ml kokosmelk, zout

Haricots verts0

Maak de haricots verts schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 4-5 cm. Hak de ui en knoflook fijn. Verwijder de pitjes van de Spaanse peperen snij in heel dunne reepjes. Verhit de ghee of olie en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook, Spaanse peper, laos of gember, citroenrasp, suiker en zout toe. Schep het goed om tot de kruiden beginnen te geuren. Schenk er dan ruim 300 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook ze in 6-12 min beetgaar.Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met het citroensap. Serveer met witte pandanrijst, gekookte eieren en cassave kroepoek.

 F ~ French green beans Indonesian Style
(Serves 4) 500 g green beans , 1 large red onion, 1 red pepper , 1.5 tbsp ghee or coconut oil , 1 clove garlic, crushed 1 tsp dried galangal ( Laos ) or 1 tsp fresh grated ginger , 1 tablespoon of raw cane sugar or Javanese sugar ( Goela Djawa ) , juice and zest of 1 (organic) lemon, 150 ml coconut milk, salt haricots verts1   Top and tail 500 g green beans and cut them into pieces of 4-5 cm. Chop 1 large red onion and a clove of garlic. Remove the seeds of a chili and cut into very thin slices. Heat 1 1/2 tbsp ghee or oil and fry the onion until caramalized. Add the garlic, chilli , 1 tsp dried galangal or fresh ginger, lemon zest, 1 tbsp raw canesugar and salt. Stir well until the spices become aromatic. Then pour over 300 ml water and bring to the boil. Add the green beans and cook for abouot 6-12 minutes, until tender but still crisp. Add 150 ml coconut milk and season to taste with lemon juice. Serve with white pandan rice , boiled eggs and cassava crackers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s