K ~ Koolrabi met een ‘bite’ uit de wok

(2 pers.) 1 koolrabi, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 tomaat, ½ rode paprika, 1 cm versgeraspte gember, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemalen koriander, 2 el Ketjap Manis, 1 el ghee of olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

Heel jonge koolrabi hoef je niet te schillen. Anders het houtige stuk aan de onderkant afsnijden en schillen tot je het witte vruchtvlees ziet. In blokjes snijden. Ghee of olie in een wok verhitten. De ui fijn snipperen en fruiten tot deze mooi goudbruin wordt. De koolrabi, gesnipperde knoflook, gember, koriander en sambal ongeveer 3 minuten roerbakken op hoog vuur. Vuur matigen. Paprika in stukjes snijden en meebakken op wat hoger vuur. Tomaat snijden en samen met de ketjap zo’n 5 tot 10 minuten laten pruttelen. Niet te lang, anders verliezen de groenten hun ‘bite’. Lekker met zilvervliesrijst en gebakken panir.

 

K ~ Kohlrabi with a spicy ‘bite’ in a Wok Workout
(Serves 2 ) Very small kohlrabi don’t need peeling. Otherwise slice off the woody bottoms of 1 kohlrabi and peel the thick skin down until you see the light, crispy flesh. Slice in cubes. Heat 1 tbsp ghee or vegetable oil/ Finely chop 1 red onion and fry until it is golden brown. Add kohlrabi , 1 chopped clove of garlic, 1 cm freshly grated ginger, 1 tsp ground coriander and 1 tsp sambal oelek. Stir-fry about 3 minutes. Moderate heat. Cut ½ red paprika into pieces and add to the wok. Slice 1 tomato and add together with 2 tbsp soy sauce about 5 to 10 minutes to simmer. Be careful that the vegetables don’t lose their ‘bite’. Serve with brown rice and paneer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s