over mij / about me

Namasté en welkom op mijn blog!
Op 30.08.2008 kreeg ik (uiteraard samen met mijn toenmalig kersverse Spous) als huwelijkscadeau een ‘Groentenabonnement’. Dat was de start van een nieuw kookavontuur: ‘Koken met Groenten als uitgangspunt’. Elke donderdag ging mijn lief een tas met groenten ophalen bij ‘Jaap’, onze plaatselijke bio-winkel. We konden er een hele week van eten. Dat werd zoeken naar recepten met deze -soms behoorlijk ‘vergeten’ – groenten. Inmiddels is het abonnement verruild voor groenten uit de volkstuin (mijn Spous is nog altijd mijn Spous :-)), maar is ‘Koken met Groente als Uitgangspunt’  in mijn genen blijven zitten. Graag deel ik hier mijn verzamelde recepten Groenten van A tot Z, waarbij ik zo veel mogelijk de groenten van het seizoen volg en liefst uit de regio. Soms zal ik me door het alfabet echter een beetje in een bocht moeten wringen…Verder hou ik van een rijk gebruik van kruiden en specerijen. Dat is de reden dat veel van mijn recepten geïnspireerd zijn op de kruidige Indiaase, Ayurvedische en Vedische keuken.

Ik vind het heel leuk als je bij de blogs of op deze pagina een reactie achterlaat. Ik hoor graag als je ergens door geraakt wordt, een recept hebt uitgeprobeerd of als je vragen hebt! Op die manier help je mij om deze blog te verfijnen & als het nodig is, nuances aan te brengen :-)

Naast koken ben ik dol op (antieke) botanische prenten en maak gebruik van de vele prachtige tekeningen die op internet beschikbaar zijn. Heel veel dank voor deze botanisch kunstenaars! Mocht ik niet de juiste kunstenaar bij de juiste prent hebben achterhaald of auteursrechten over het hoofd hebben gezien, laat me dat dan zo snel mogelijk weten.

Veel kook-, lees- en kijkplezier!

Annette van der Swaluw

Namasté and welcome to my blog!
30.08.2008 was the day I (of course with my Spous-to-be) got a wedding gift with the name: ‘Groenteabonnement’. It was a subscription, which meant that we weekly purchased a “share” of vegetables from organic certified farmers. That was the start of a new cooking adventure. Namely “Cooking with Vegetables as a starting point.” Each week you got a bag with vegetables enough for all week. So you had quite -sometimes with especially “forgotten” – vegetables devise a recipe. Meanwhile, the subscription is exchanged for vegetables from the allotment (my Spous’s still my Spous :-)), but is “Cooking with Vegetables as a starting point’ in my genes. WordPress is the ideal medium to share my recipes gathered with Vegetables from A to Z with you, preferably with vegetables of the season and the region. Sometimes though, because of the alphabet I have to play with that… I love to use lots of herbs and spices. That is why many of my recipes are based on the spicy Indian, Ayurvedic and Vedic cuisine.

I really appreciate it, when you leave a comment: I like to hear if you are touched by something, have tried a receipt or if you have any questions! In this way you help me to refine this blog and if necessary, to make nuances :-)

Besides cooking, I love (antique) botanical prints and therefore make use of the beautiful drawings that are available on the web. I’m very grateful to all these botanical artists!

Have fun reading, cooking, and watching!

 

ShabkarShabkar Tsok Druk Rangdrol (1781-1851)
Food of Bodhisattvas: Buddhist Teachings on Abstaining from Meat, Shambhala

Advertenties

5 gedachtes over “over mij / about me

  1. wow! wat een gave blog! mooie plaatjes, daar hou ik zo van.. die Brassica, is die van jou?! A.vdS.? mooi! veel zin en nieuwsgierig naar de preisoep met appeltjes. liefs birgitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s